Home Blog Articole Cum să începeți degustarea whisky

Cum să începeți degustarea whisky

Pentru cei neinițiați, aromele, terminologia și metoda degustării scotch pot părea descurajante. Dacă vă așezați la barul dvs. local și comandați un scotian, probabil că veți rămâne dezamăgiți. În cele ce urmează, vom împărtăși ceea ce trebuie să știți pentru a începe să degustați whisky, astfel încât să doriți să îl beți.

Ce este un dram de whisky?

Un dram, tehnic vorbind, este puțin mai puțin decât o linguriță de scotch. Pentru a fi mai precis, este vorba de 1⁄8 dintr-o uncie fluidă sau aproximativ 4 ml, ceea ce reprezintă o mică stropire. Acum, șansele sunt atunci când te afli la cârciumă și ceri o piesă de teatru pentru a obține o uncie completă de scotch. Sensul cuvântului dram a preluat un ton imprecis, casual. În cele mai multe puncte de vedere, nu mai este doar lingurița, ci a devenit modalitatea populară la nivel mondial de a ne referi pur și simplu la un „pahar sau băutură de whisky”.

Degustare de whisky

Scopul este să vă prezentăm în Scotch într-o manieră care să vă permită palatul. Ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să încerci o dramă și să fii atât de oprit de asprimea sau arsura, încât nu vrei să o încerci niciodată.

Sticla de whisky Glencairn

Începeți cu sticla și gheața potrivite. Pentru Scotch, un pahar Glencairn sau Copita este conceput pentru a elibera compușii potriviți pentru a gusta cu grijă whisky-ul. Dacă aveți unul, grozav, dar dacă nu folosiți o sticlă obișnuită sau o sticlă cu minge joasă, cu părți drepte, până când vă simțiți gata să faceți investiția.

Bile mari de gheață se vor topi mai încet, oferindu-ți timp să te bucuri de dramă

În timp ce fiecare afecțiune scoțiană se va ghida la această sugestie, adăugați unul sau doi cuburi de gheață la pahar înainte de a turna. Pentru primul tău dram, răcirea și udarea ei (la fel de tabu cum este) va servi un scop. Va ușura asprimea de care se plâng mulți și va răcori whisky-ul care va elimina o parte din arsură, făcându-vă mai ușor să vă bucurați. Evident, pe măsură ce începeți să vă dezvoltați aprecierea pentru whisky, cel mai probabil veți dori să opriți înghețarea.

Degustare placuta!

 

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *