Descriere
Strugurii sunt atent selecţionaţi doar din parcelele cu expunere deosebită și sunt recoltaţi manual. O a doua selecţie a strugurilor se face în cramă, pe banda de sortare, înainte de zdrobire. Urmează desciorchinarea, mustuiala fiind pompată în cisterne de inox cu temperatura controlată automatizat. Aici are loc prima parte a fermentaţiei alcoolice şi o maceraţie atentă pentru a avea un vin echilibrat, bogat în tanini rotunzi şi substanţe colorante. Spre sfârşitul fermentaţiei alcoolice vinul este tras în barrique-uri de stejar franţuzesc unde are loc şi fermentaţia malolactică, urmată de o perioada de înnobilare a vinului prin maturare timp de 9 luni. Vinul este îmbuteliat şi învechit la sticlă minim 6 luni în pivniţa cramei.
Gustul este intens, de fructe coapte roșii și negre, cu cireșe negre, afine și coacăze în prim plan, dublate de note secundare de ierburi aromatice.
Vinul poate fi învechit la sticlă (8-12 ani) în condiţii de pivniţă, astfel căpătând o textură catifelată şi un buchet complex
Recenzii
Nu există recenzii până acum.