Descriere
Origine: podgoriile din vaile Veroneze care se bucura de conditii pedoclimatice similare cu cele originale, din Marano di Valpolicella. Terenul este aluvional cu calcar. Sortimente de struguri: 70% Corvina, 25% Rondinella, 5% Molinara. Maturare: minim 18 luni in butoaie de lemn, din care 12 luni in butoaie de lemn de origine slavona de 90 hl si 6 luni in cele noi, de lemn Allier si slavon de 600 de litri, dupa care 3 luni in sticle. Potential de invechire: 15/20 de ani. Note de gust: este un vin de culoare rosu deschis, cu nuante de mov. Are un miros de fructe coapte si proaspete, intregit de senzatiile de condimente dulci, in special vanilie si scortisoara. Este un vin cu gust amplu si complex care in acelasi timp este si usor de degustat. Lasa o senzatie de fructe coapte, cirese, fucte de padure, cu note de vanilie. Mancarea potrivita: este un vin foarte adaptabil, care se potriveste cu multe feluri de mancare, cum ar fi paste cu sosuri bogate (pe baza de carne sau ciuperci), preparate din carne rosie la gratar, tocanita sau branzeturi. Se recomanda a fi servit la temperatura de 18 grade Celsius.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.