Descriere
I miAmarone della Valpolicella Classico DOC 70% Corvina, 25% Rondinella, 5% Molinara Amarone este produs prin metoda “appasimento”. La sfarsitul lui septembrie-inceput octombrie cei mai buni ciorchini sunt culesi manual si asezati la uscat pe etajere din lemn de bambus in camere cu temperatura controlata.La sfarsitul lui ianuarie strugurii cantaresc cu 35% mai putin si au o concentratie mare de zahar. Numai strugurii Corvina sunt atacati natural de mucegaiul nobil.Urmeaza presarea usoara, apoi transferul in butoaie de stejar pentru fermentatie.Maturarea se face 24 luni in butoaie de stejar slovac.Potential invechire: 30-35ani. Rosu inchis cu nuante de violet rubiniu, buchet puternic de fructe coapte, prune si cirese, cu note discrete de cafea si cacao. Echilibru excelent intre aciditate sustinuta de taninuri moi. Structura echilibrata si nivelul bun alcoolic ii confera un final lung
Recenzii
Nu există recenzii până acum.