Descriere
VINIFICARE: strugurii atent selectionati doar din parcelele cu expunere deosebita sunt recoltati manual in ladite de plastic. Productia este limitata la 35 hl. pentru ca strugurii sa ajunga la maturitate optima. O a doua selectie a strugurilor se face in crama, pe banda de sortare, inainte de zdrobire. Urmeaza desciorchinarea, mustuiala fiind pompata in cisterne de inox cu temperatura controlata automatizat. Aici are loc prima parte a fermentatiei alcoolice si o maceratie atenta pentru a avea un vin echilibrat, bogat in tanini rotunzi si substante colorante. Spre sfarsitul fermentatiei alcoolice, vinul este tras in barrique-uri de stejar frantuzesc unde are loc si fermentatia malolactica, urmata de o perioada de innobilare a vinului prin maturare timp de 15-18 luni. Vinul este imbuteliat si invechit la sticla minim 6 luni in pivnita cramei.
POTENTIAL DE INVECHIRE: vinul poate fi invechit la sticla (8-12 ani), in conditii de pivnita, astfel capatand o structura catifelata si un buchet complex.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.